Biografie

Arnold Janssen (1969) , autodidact surrealistisch kunstschilder, Haarlem.

“Tijdens de opvoeding van mijn twee dochters heb ik mijn eigen schilderstijl ontwikkelt. Ik werk nooit volgens een vastomlijnd plan of vooraf gekozen onderwerp. Ik laat mijn schilderij juist langzaam geboren worden.

Meestal begin ik met het creëren van een grove wolkenpartij waarin ik beelden zie voor de opzet van mijn schilderij. Deze beelden accentueer ik. En zo ontstaat er langzaam een wereld van toevalligheden waarin ik steeds
terugkerende, al dan niet persoonlijke, voorwerpen plaats. Het zijn de iconische voorwerpen die uiteindelijk mijn schilderij bevolken.

Ik gebruik bewust acrylverf omdat dit snel droogt waardoor het mij de vrijheid geeft om te blijven construeren. Net zolang totdat alles in het plaatje klopt.”

Op mijn website staat een selectie van mijn werk, deze selectie is wisselend dus neem regelmatig een kijkje.
Arnold Janssen

Jan Reijnders, voorzitter KZOD over Arnold Janssen;
“De werken van Arnold Janssen tonen op fantasievolle wijze plezierige en minder plezierige situaties in een geheel imaginaire wereld ( het inferno?) waarbij een associatie met Jeroen Bosch zeer voor de hand ligt. ”

Ruud Lapré, De visioenen van Arnold Janssen;
“Waar ik naar kijk, bezie ik met bewondering, maar vooral met toenemende verwondering. Ongelooflijk wat je ogen en gedachten aan surrealistische verhalen te verwerken krijgen op een stuk canvas van middelgroot formaat. Jeroen Bosch, Salvador Dalí en, wat dichter bij huis en huidige tijd, Hans Kanters, spelen dartelend mee in de wonderbaarlijke wereld waar Arnold ons mee confronteert. Als je enkele van zijn werken bij elkaar gezien hebt,
concludeer je: de wereld van hem is toch weer anders dan de eerdergenoemde bekende namen en herkenbaar naar zijn persoon. De surrealistische en magisch-realistische geest van Arnold Janssen, een tot nu toe volstrekt onbekende schilder uit Haarlem, kan trots zijn op wat hij als kunstenaar presteert.”